11.09.2012 Salı |

Phuket Balayı Turu

Balayı için birçok alternatifi eledikten sonra Uzakdoğu olmasına karar verdik demiştim. Rotamız önce Koh Samui adası daha sonra Phuket adasıydı.

Koh Samui adası ve Phuket adası arasında gün içerisinde sıklıkla uçuş bulunmaktadır. Yaklaşık 1 saat 15 dak uçuşun ardından Phuket adasına vardık. Phuket büyük bir ada otelimiz Gece hayatının, restoranların, cafe ve barların yoğunlukta olduğu Patong bölgesindeydi. Biz Phuket’e vadığımız günün ardından araba kiralamaya karar verdik. Büyük bir ada olduğu için gezilecek görülecek birçok bölgesi var. Şunu da belirtmek isterim ki, trafik sağdan akıyor.

Phuket’in güzel kumsalı Nai Harm Beach. Patong bölgesine yaklaşık yarım saat uzaklığında. Deniz ve kumun en güzel olduğu bölge. Buraya yakın hayvanat bahçesi ve Botanik bahçe bulunuyor. Görmenizi öneririm. Fillerin dansı, Timsah gösterileri, bu zamana kadar görmediğim binlerce bitki… Muhteşem bir atmosfer.

Phi Phi adası hayatımda gördüğüm en güzel denize, kuma, manzaraya sahip olan ada. Phuket’den surat tekneleriyle günü birlik turlar düzenleniyor. Sabah saat 08.00’de otelimizden alınıp marinaya doğru yola koyulduk. Sürat teknesine binip bu güzel adayı görmek için sabırsızla bekliyorduk. İnsanı büyüleyen bir yer. Şnorkellerimizi takıp suya atladığımızda birbirinden güzel olan balıklarla birlikte yüzmek tarif edilemeyecek kadar keyifliydi. Leonarda De Caprio’nun başrolünde oynadığı’’ The Beach’’ filminin çekildiği bu adayı mutlaka görülmesi gereken yerler listenizin en üst kısmına yazın. Tüm Phuket turlarını listele > 
Adada Taksilerin yanı sıra minik kamyonet tarzı yanları acık maximum 3 kişinin binebileceği küçük lastikli ‘’tuk tuk’’ adı verilen araçlar var. Hem çok uygun hem de çok keyifli. Binmeden önce mutlaka pazarlık edin. Şoförün söylediği fiyatın yarı fiyatına kadar inebilirsiniz. Uzakdoğu turuna gittiğiniz de aklınızda olması gereken her şey pazarlığa açık genel olarak birçok şeyin üzerinde fiyat yazmıyor. ‘’Ne kadar diye sorduğunuzda siz ne kadar verirsiniz’’ diyorlar.

Uzak Doğu mutfağından hoşlanmayanlar için İtalyan restoranlarını tavsiye edebilirim. Biz De Mario isimli restoranda birbirinden eşsiz lezzette İtalyan yemekleri yedik. Yemeğin ardından lemoncello içmeyi unutmayın.Tropikal meyvelerin tadı damağımızda hala… Çok lezzetli hepsini tatmanızı öneririm.

Phuket adasının gece hayatı, güler yüzlü minik insanları ve muhteşem deniz ve sahilleri ile bize unutulmayacak bir tatil yaşattı.  

    Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapabilmek İçin Lütfen Önce Giriş Yapın veya Üye Olun veya

TATİL FİKİRLERİ

FIRSAT

TURLARI

Yorumlar

Bizi arayın +90 212 570 70 73