15.06.2017 Perşembe |

Farklı Bir Endonezya Turu

Endonezya denilince akla ilk gelen tatil bölgesi Bali adası’dır. Yine Bali’ye gitmişken araç ile yaklaşık 2,5 saatlik mesafede Ubud’da mutlaka görülmelidir.Ama biz diyoruzki vaktiniz varsa dolu dolu farklı bir Endonezya turu yapalım ne dersiniz?
 

Seyahat başlangıç noktamız THY’nin de bölgeye direk uçuşlar gerçekleştirdiği Cakarta’dır. Endonezya’nın başkenti Cakarta’da huzuru sakin denizinde bulabileceğiniz gibi sokalarında gezerken kaybolabilirsiniz de... Güneydoğu Asya’nın en büyük, dünyanın 4.büyük camisi İstiklal Cami, Asya’nın en büyük tema parkı Ancol Dream Park, Minyatür Parkı, Cakarta Ulusal Müzesi, Denizcilik müzesi, Kukla Müzesi, Bin adalar, Bogor Botanik bahçesi, Regunan hayvanat bahçesi, Gözlem kulesi gezilecek yerleri arasındadır. 

Cakarta’dan uçak ile yaklaşık 40 dakikalık mesafedeki 2.durağımız tarih ve tapınaklar şehri Yogyakarta’dayız. Görülecek yerler arasında dünyanın en büyük Budist tapınaklarından olan Borobodur Tapınağı, Fort Vredeburg müzesi, Jogjakarta sarayı, Kalibru Ulusal parkı, Jomblang mağarası, Pong Tunggal beach sayılabilir. 

3.durağımız Yogyakarta’dan uçak ile 1 saatlik mesafedeki Bali’dir. Bali Endonezya’nın en turistik adasıdır. Renkli ve hareketli plajları, dinamik gece hayatı ile Bali’de yapılacaklar ve görülecek yerler saymakla bitmez aslında. Ada kültürünü yansıtan geleneksel dansları Barong dansı izleyebilir, dünyanın en kaliteli incilerini bulabileceğiniz mağazalarını gezebilir, batik + ağaç oymacılığı ve resim sanatlarının geliştiği köyleri ziyaret edebilir, Kutsal Su tapınağı, pirinç terasları, geleneksel Bali köy evi , okyanusun üzerinde bir kayaya inşa edilen Tanah Lot tapınağı ile adanın en büyük 2.tapınağı olan Mengwi tapınağı’nı gezebilir, Bali’den bir katamaran ile ulaşabildiğiniz Nusa adalarından herhangi birisine giderek farklı dalış deneyimleri yaşayabilir, çevreyi gezebilirsiniz. Bali’den araç ile 2,5 saatlik mesafedeki Villa tipi odaları ile farklı konaklama imkanı sunan tesisleriyle 4.durağımız Ubud’a geçiyoruz. Bölgede rafting , fil safari turları yapabildiğiniz gibi Pura Taman Saraswati ve Gunung Lebah tapınakları ile sanat açısından büyük önem taşıyan çeşitli müzelerini gezebilir, Kutsal Maymun Ormanları mabedini ziyaret edebilir, pirinç tarlarını görebilirsiniz. 

5.durağımız diyebileceğimiz Bali’nin Padong Bay limanından feribot ile sakin ve huzurlu plajlarının yanısıra gece hayatı son derece hareketli ve renkli olan, su sporlarına en çok imkan sağlayan, en fazla dalış mağazası ve kurs imkanları sunan Gili Trawangan adasına geçiyoruz. Yine Gili Trawangan’dan deniz yolu ile 6.durağımız Lombok’a geçiyoruz. Lombok’ta gezilecek yerler arasında Mataran Magura bahçeleri, Negeri Nusa Tanggra Barat müzesi, Pura Batu Balong tapınağı, Senggigi kasabası, Normada doğal parkı ve Lombok plajları sayılabilir. 

Endonezya turları ve daha fazlası için seyahat danışmanlarımızı arayınız. 

@egzotiktatil

 

 

    Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapabilmek İçin Lütfen Önce Giriş Yapın veya Üye Olun veya

TATİL FİKİRLERİ

FIRSAT

TURLARI

Yorumlar

Bizi arayın +90 212 570 70 73