10.05.2017 Çarşamba |

Portekiz Görülecek Yerler

Avrupa’nın en güzel ülkelerinden birisi olan, ilk görüşte aşık olacağınız Portekiz şehirlerinde görülecek yerler hakkında kısa bilgiler verelim sizlere.

Büyüleyici renkteki sokakları, katedralleri, köprüleri ile başkent Lizbon, dünyaca ünlü şarapları ile Porto, yemyeşil tepeler arasında kurulmuş Sintra, Portekiz’in Venediği olarak anılan Aveiro, tarih hazinesi Coimbra, geleneksel köy evleri ve sahilleri ile Algarve.

Lizbon gezilecek yerler arasında 12 yy dan kalma sokakları, fayans kaplı evleri ile Alfama bölgesinde şehrin panaromik manzarasına izlerken doyamayacağınız Santa Justa Asansörü, Belem kalesi, Jeronimos manastırı, 25 Nisan köprüsü, Kaşifler anıtı, Sao Jorge kalesi sayılabilir.Oldukça renkli ve hareketli gece hayatı ile geleneksel fado müziğine doyacağınız gece kulüpleri, barları ve diskoları ile Bairro Alto bölgesi.

Ortaçağdan kalma şehir merkezi, tarihi binaları, müzeleri ile Porto Avrupa’nın en eski kentlerindendir.Ünlü semt meydanı Praça da Ribeira, Liman şarap mahzenleri, Borsa Sarayı, modern Baixa bölgesindeki caddeleri ve mağazaları ile ünlenmiş Avenida dos Aliados, Sao Francisco kilisesi, sahaf çarşısı, yöresel pazarı, Ulusal müzesi, Porto katedrali, Clerigos kilisesi, I.Dom Luis köprüsü gezilip görülecek yerlerindendir.

Arnavut kaldırımlı sokakları, şato benzeri evleri, tarihi anıtları, renkleri ve yerleşimi ile Sintra masalları andıran bir kasabadır.Sintra’da görülecek yerler arasında Mahribi kalesi, Sintra Sarayı, Pena Sarayı, Ragaleira Sarayı ve Sintra dağları sayılabilir.

Roma çağlarından kalan arkeolojik eserleri ile tarih hazinesi Coimbra üniversite şehri olarakta bilinmektedir.Gezilecek yerleri sırası ile 1290 da inşa edilmiş dünyanın en eski binası Coimbra Üniversitesi, minyatür müzesi Portugal dos Pequenitos, Eski ve Yeni katedralleri, Santa Cruz manastırı, Sao Tiago kilisesi’dir.

En güzel anıtları ziyaret etmek ve olağanüstü manzaralara şahit olmak, şehirlerinde gezerken sokaklarında kaybolmak için Portekiz doğru tercih olacaktır.

Portekiz  turları için seyahat danışmanlarımızı arayınız.

@egzotiktatil

    Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapabilmek İçin Lütfen Önce Giriş Yapın veya Üye Olun veya

TATİL FİKİRLERİ

FIRSAT

TURLARI

Yorumlar

Bizi arayın +90 212 570 70 73